13 Aralık 2018 Perşembe

MİLFÖY SİMİT



Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
Yarım su bardağı pekmez
Yarım su bardağı su
Susam

Yapılışı: Pekmez ve su geniş bir tabak içerisinde çırpılarak karıştırılır.
Milföy hamuru un yardımı ile dikdörtgen şeklinde açılır. Geniş tarafından ince şekilde kıvrılıp burgu yapılır ve iki ucu birleştirilip pekmezli karışıma iki tarafı da bulanıp pekmezli karışımın fazlalığı aksın diye tepsiye alınır. Diğer milföy de aynı şekilde yapılır ve tepsiye alınır, tepside diğer bekleyen simidin her iki tarafı da bolca susama bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bu işlem sırası milföyler bitene kadar tekrarlanır.180˚ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: