13 Aralık 2018 Perşembe

NAR SOSLU MUHALLEBİ

Nar sosu için:
2,5 su bardağı nar suyu
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı mısır nişasata

Muhallebisi için:
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: Nar sosunu hazırlamak için, nar suyu, nişasta ve şeker tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak ocakta koyulaşana kadar pişirilir. Daha sonra tatlıyı çevireceğiniz bir kalıba veya büyük bir ıslatılmış cam kâseye hazırlanan nar sosu yayılır ve buzdolabında 1 saat bekletilir.
Muhallebi için tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeler karıştırılarak ocakta pişirilir. Muhallebi kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve 2-3 dakika unun kokusu gidinceye kadar pişirilir. Ocağın altı kapatılınca tereyağı ve vanilya eklenip karıştırılarak muhallebiye yedirilir. Buzdolabında bekleyen nar sosunun üzerine hazırlanan muhallebi düzgünce yayılır. Biraz ılıyınca buzdolabına konulur ve en az 4 saat bekletilir. Daha sonra muhallebi servis tabağına teres çevrilir ve soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: