28 Aralık 2018 Cuma

PATATESLİ KEK

Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 tane patates
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı: Patatesler çok küçük küp şeklinde doğranır, soğan da yemeklik olarak küçük bir şekilde doğranır. Yumurtalar geniş bir kaseye kırılır ve çırpma teli ile çırpılır. Daha sonra içerisine yoğurt ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Un, kabartma tozu, tuz, pul biber ve karabiber eklenip güzelce çırpılıp çırpıcı içerisinden çıkarılır. En son küçük doğranmış olan patatesler ve soğan eklenip spatula ile karıştırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye veya kek kalıbına karışım boşaltılır. 170˚ fırında 45 dakika pişirilir. Kek soğuyunca dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: