Malzemeler:
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ (115 ml)
1 su bardağı yoğurt
50 gr tereyağı (eritilmiş)
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı limon suyu
3,5-4 su bardağı un
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Araları için:
1 paket mısır veya buğday nişastası
Üzeri için:
250 gr tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
İçi için:
Yarım kg ceviz içi
Yapılışı: Baklavayı yapmak için öncelikle şerbet malzemeleri 20 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Hamur için olan malzemeler karıştırılıp yumuşak olacak şekilde bir hamur yapılır. 4 tane bezeye ayrılıp 15 dakika kadar dilendirilir. Dinlenen hamurlar merdane ile açılır ve üzerine bol miktarda nişasta sürülüp 2 karşılıklı kenarlar kapatılır ve tekrardan kapanan kenara nişasta sürüp diğer 2 kenar kapatılıp kare şekli verilir. Tekrardan nişasta sürülüp bohça şeklinde kapatılıp bir tepsiye alınır. Diğer 3 beye de aynı işlem yapılır. Bohça olan bezeler çok ezmeden merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır ve diğer 2. Beze de açılır ve tepsiye yerleştirilip orta kısına bol miktarda ceviz yayılır. Diğer 2 beze de açılıp tepsiye yerleştirilir en üstteki beze tepsi büyüklüğünde kenarları kesilip düzeltilir ve tepsiye yerleştirilip baklava istenilen şekilde dilimlenir. Tereyağı eritilir ve üzerindeki köpüğü alınıp kesilen tatlının üzerine dökülür, 1 su bardağı sıvı yağda tereyağının üzerine gezdirilir. 170˚ fırında 1 saat pişirilir ve soğumaya bırakılır. Daha sonra soğuk şerbet soğumuş olan tatlının üzerine gezdirilir ve 3-4 sonra servis yapılır, bu tatlı şerbette soğuk tatlıda soğuk olarak yapılır. Afiyet olsun
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ (115 ml)
1 su bardağı yoğurt
50 gr tereyağı (eritilmiş)
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı limon suyu
3,5-4 su bardağı un
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Araları için:
1 paket mısır veya buğday nişastası
Üzeri için:
250 gr tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
İçi için:
Yarım kg ceviz içi
Yapılışı: Baklavayı yapmak için öncelikle şerbet malzemeleri 20 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Hamur için olan malzemeler karıştırılıp yumuşak olacak şekilde bir hamur yapılır. 4 tane bezeye ayrılıp 15 dakika kadar dilendirilir. Dinlenen hamurlar merdane ile açılır ve üzerine bol miktarda nişasta sürülüp 2 karşılıklı kenarlar kapatılır ve tekrardan kapanan kenara nişasta sürüp diğer 2 kenar kapatılıp kare şekli verilir. Tekrardan nişasta sürülüp bohça şeklinde kapatılıp bir tepsiye alınır. Diğer 3 beye de aynı işlem yapılır. Bohça olan bezeler çok ezmeden merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır ve diğer 2. Beze de açılır ve tepsiye yerleştirilip orta kısına bol miktarda ceviz yayılır. Diğer 2 beze de açılıp tepsiye yerleştirilir en üstteki beze tepsi büyüklüğünde kenarları kesilip düzeltilir ve tepsiye yerleştirilip baklava istenilen şekilde dilimlenir. Tereyağı eritilir ve üzerindeki köpüğü alınıp kesilen tatlının üzerine dökülür, 1 su bardağı sıvı yağda tereyağının üzerine gezdirilir. 170˚ fırında 1 saat pişirilir ve soğumaya bırakılır. Daha sonra soğuk şerbet soğumuş olan tatlının üzerine gezdirilir ve 3-4 sonra servis yapılır, bu tatlı şerbette soğuk tatlıda soğuk olarak yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder