Malzemeler:
2 tane
yumurta
3 yemek
kaşığı şeker
1 su
bardağı süt
1,5 su
bardağı un
1 paket
kabarta tozu
1 paket
vanilya
20 adet
vişne
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker
tel çırpıcı ile çırpılır. İçerisine vişne hariç diğer malzemeler eklenip hepsi
pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır. En son çekirdekleri çıkarılıp küçük doğranmış
olan vişneler eklenip çok az karıştırılır. Isıtılmış olan teflon tavayı
yağlamadan hazırlanan pancake hamurundan ister kepçe ile isterseniz de kaşık
ile aralıklı konulur, üzerinde küçük kabarcıklar olunca ters çevrilir ve
pancakeler kabarınca da arka yüzü pişmiş demektir. Bir servis tabağına alınır.
Bütün karışıma aynı işlem yapılır. İstenirse sıcak olarak istenirse de soğuk
olarak yenir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder