11 Ağustos 2018 Cumartesi

VİŞNELİ PANCAKE



Malzemeler:
2 tane yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabarta tozu
1 paket vanilya
20 adet vişne
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker tel çırpıcı ile çırpılır. İçerisine vişne hariç diğer malzemeler eklenip hepsi pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır. En son çekirdekleri çıkarılıp küçük doğranmış olan vişneler eklenip çok az karıştırılır. Isıtılmış olan teflon tavayı yağlamadan hazırlanan pancake hamurundan ister kepçe ile isterseniz de kaşık ile aralıklı konulur, üzerinde küçük kabarcıklar olunca ters çevrilir ve pancakeler kabarınca da arka yüzü pişmiş demektir. Bir servis tabağına alınır. Bütün karışıma aynı işlem yapılır. İstenirse sıcak olarak istenirse de soğuk olarak yenir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: