Malzemeler.
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 - 4 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 - 4 su bardağı un
Araları için:250 gr tereyağı
Hamuru açmak için:Mısır nişastası
Üzeri için:1 tane yumurta sarısı
İçi için:500 gr kıyma1 tane kuru soğanTuz, karabiber, pul biber
içini hazırlamak için: Sağan çok küçük yemeklik olarak doğranır ve az zeytinyağı ile kavrulur. Daha sonra içerinse kıyma eklenir ve kıymanın saldığı suyu çekinceye kadar kavrulur. İçerisine baharatları eklenir ve soğumaya bırakılır.
içini hazırlamak için: Sağan çok küçük yemeklik olarak doğranır ve az zeytinyağı ile kavrulur. Daha sonra içerinse kıyma eklenir ve kıymanın saldığı suyu çekinceye kadar kavrulur. İçerisine baharatları eklenir ve soğumaya bırakılır.
Yapılışı: Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur yapılır. 12 tane bezeye ayrılır ve dinlendirilir. Her bir beze tabak büyüklüğünde açılır ve eritilmiş yağ ile yağlanıp 2 tanesi üst üste konulur ve bohça şeklinde katlanır. Daha sonra biraz açılır ve 4’e kesilip arasına iç malzemesi konulur ve bohça şeklinde yapılır. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder