1 Eylül 2018 Cumartesi

DAMLA SAKIZLI MEYVE SOSLU MUHALLEBİ



Malzemeler
2 litre süt
2 su bardağı şeker
2 su bardağı un
200 gr tereyağı veya margarin
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı damla sakızı

Şeftali peltesi için
4 tane şeftali
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı su

Üzeri için:
Toz Antep fıstığı

Yapılışı: Bir tencereye süt, un ve şeker alınır, sürekli karıştırılarak pişirilir.  Kaynamaya başlayınca vanilyalar eklenir ve unun kokusu gidinceye kadar kaynatılır. Ocağın altı kapatılınca tereyağı eklenir ve mixerle 5 dakika kadar çırpılır. Daha sonra kâselere paylaştırılır ve soğumaya bırakılır.
Şeftali peltesi için şeftaliler rondodan geçirilir ve tencereye alınır. Üzerine şeker, nişasta ve yarım su bardağı su konulup koyulaşıncaya kadar pişirilir. Daha sonra soğuyan muhallebinin üzerine şeftali peltesinden konulur ve ılıyınca buzdolabında soğumaya bırakılır. Servis yapılırken üzerine toz fıstıktan 1 çay kaşığı konulur ve servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: