Malzemeler
2 litre
süt
2 su
bardağı şeker
2 su
bardağı un
200 gr
tereyağı veya margarin
2 paket
vanilya
1 tatlı
kaşığı damla sakızı
Şeftali peltesi için
4 tane
şeftali
1 yemek
kaşığı şeker
1 yemek kaşığı
mısır nişastası
Yarım su
bardağı su
Üzeri için:
Toz Antep
fıstığı
Yapılışı: Bir tencereye süt,
un ve şeker alınır, sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca vanilyalar eklenir ve
unun kokusu gidinceye kadar kaynatılır. Ocağın altı kapatılınca tereyağı eklenir
ve mixerle 5 dakika kadar çırpılır. Daha sonra kâselere paylaştırılır ve
soğumaya bırakılır.
Şeftali
peltesi için şeftaliler rondodan geçirilir ve tencereye alınır. Üzerine şeker, nişasta
ve yarım su bardağı su konulup koyulaşıncaya kadar pişirilir. Daha sonra
soğuyan muhallebinin üzerine şeftali peltesinden konulur ve ılıyınca
buzdolabında soğumaya bırakılır. Servis yapılırken üzerine toz fıstıktan 1 çay
kaşığı konulur ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder