1,5 su bardağı süt
Yarı su bardağı sıvı
yağ
1 tane yumurta
1 paket kabarta tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
İçi için:
500 gr ıspanak
1 tane kuru soğan
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı galeta
unu
3 dilim pastırma
(istenirse)
Aralarına sürmek
için:
200 gr eritilmiş
tereyağı
Üzeri için.
1 tane yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sıvı
yağ
Yapılışı: İçini hazırlamak için soğan yemeklik olarak çok küçük
doğranır, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavrulur. İstenirse küçük doğranmış
pastırma eklenir biraz daha kavrulur. İyice yıkanıp kurulanmış olan ıspanaklar eklenir,
ıspanaklar biraz sönünce galeta unu eklenir (galeta unu sulanmasını önlüyor ve içe
daha lezzet katıyor) biraz daha çevrilip ocaktan alınır. Başka bir tavaya çok
az sıvı yağ eklenir ve yumurta karıştırılarak pişirilir ve ıspanaklı karışıma eklenip
karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Hamuru yapmak için
hamur malzemeleri yoğurma kabına alınır, kontrollü şekilde un eklenerek ele yapışmayan
bir hamur yapılır. Yapılan hamur 20 tane bezeye ayrılır, üzeri kapatılarak 20
dakika kadar dinlemeye bırakılır, Daha sonra bezlerin 10 tanesi servis tabağı
büyüklüğünde açılıp, araları yağlanarak üst üste konur. Diğer 10 bezeyi
hazırlayana kadar buzdolabında bekletilir. Daha sonra bekletilen bezeler
merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde açılır ve yağlanmış tepsiye yerleştirilir
ve üzerine soğumuş olan iç malzemesi yayılır. Diğer bezeler de tepsi
büyüklüğünde açılıp için üzerine kapatılır ve börek dilimlenip üzerine
yumurtalı karışım sürülür. 180˚
fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder