Köftesi
için:
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı
galeta unu
1 tane yumurta
1 kaç dal
maydanoz
Tuz, karabiber,
pul biber
1 çay kaşığı
karbonat (üzerine limon damlat)
1 silme yemek
kaşığı domates salçası
İçi
için:
1 bağ ıspanak
1 tane kuru
soğan
1 tane kırmızı
biber
Konserve mantar
Tuz, karabiber,
pul biber
Domates
sosu için:
2 tane yeşil
biber
3 diş sarımsak
5 tane domates
1 yemek kaşığı
biber salçası
1 tatlı kaşığı
şeker
Tuz, karabiber,
pul biber
Üzeri
için:
Kaşar peyniri
rendesi
Yapılışı:
Köfte
malzemeleri yoğrulur ve buzdolabında dinlendirilir.
İçi için soğan
yemeklik doğranır ve sıvı yağda sotelenir daha sonra içerisine doğranmış olan kırmızıbiber
eklenip sotelemeye devam edilir. Mantarlarda küçük doğranır ve karışıma eklenir
baharatları eklenir ve yıkanmış ve doğranmış olan ıspanaklar da eklenir çok az
daha sotelenir ve ocaktan alınır.
Domates sosu
için doğranmış olan biber sıvı yağda sotelenir içerisine yemeklik doğranmış
olan domatesler, sarımsak, salça, şeker ve baharatlar eklenir ve kıvam alana kadar
pişirilip ocaktan alınır.
Dinlendirilmiş
olan köfte harcı limon büyüklüğünde parçalara ayrılır ve çanak şekli verilerek
yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180⁰ fırında biraz pişirilir.
Daha sonra fırından çıkarılıp içlerine hazırlanmış olan ıspanaklı içi
paylaştırılır ve üzerilerine kaşar peyniri rendesi konulur. Tepsinin dibine domates
sosu yayılır ve tekrardan fırına verilip kaşar peyniri kızarana kadar
pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder