Malzemeler:
1 litre
süt
1 su
bardağı şeker
8 çorba
kaşığı irmik
1 tatlı
kaşığı tereyağı
1 paket
kakaolu bisküvi
Portakal sosu için:
2 su
bardağı portakal suyu
2 yemek
kaşığı mısır nişastası
3 yemek
kaşığı şeker
Yapılışı: Süt, şeker ve irmik
bir tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir, ocaktan inmesine yakın tereyağı
eklenir. Kare borcama bisküviler dizilir ve üzerine hazırlanan irmikli karışım
yayılır ve soğumaya bırakılır. Portakal
sosu için tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir ve soğumuş olan irmik
tatlısının üzerine yayılır. Üzeri istenilen şekilde süslenir ve soğuk olarak
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder