Malzemeler:
150 gr tereyağı
2 su bardağı un
1 tane yumurta
2 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı
kabartma tozu
İçi için:
1 bağ ıspanak
1 tane kuru soğan
1 kaşık galeta un (ıspanak
sulanmasın diye)
200 gr beyaz peynir
200 gr beyaz peynir
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı
krema
1 tane yumurta sarısı
Tuz, karabiber, pul
biber
İçini
hazırlamak için: Soğan az sıvı yağında
iyice kavrulur.1 kaşık un konulur ince doğranmış ıspanaklar eklenir baharatları
eklenir. Karışım soğuyunca krema, süt ve beyaz peynir eklenir ve soğutulur.
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar
rendesi
Yapılışı: Hamuru hazırlamak için yağ ile un kum kıvamına gelinceye kadar elle ufalanır, daha sonra diğer malzemeler eklenir ve biraz sertçe bir hamur yapılır ve streçe sarılı olarak
buzdolabında 10 dakika dinlendirilir. Yağlanmış tart kalıbına hamur açılarak
yerleştirilir.28 cm lik tart kalıbı veya yuvarlak borcama yerleştirilebilir.
Yayılan hamur çatalla delinir.(çok kabarmasın diye) Hazırlanan iç malzemesi hamurun
üzerine yayılır. Isıtılmış fırında 170⁰’ de pişirilir. Fırından çıkmasına yakın üzerine kaşar
rendesi serpilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder