1 kg bakla
2 tane kuru
soğan
2 dolu servis
kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
tuz
1 tatlı kaşığı
şeker
1,5 su bardağı
su
Baklaları
ıslatmak için:
1 tane limon
suyu
1 yemek kaşığı
un
Üzeri
için:
Dereotu
Yapılışı:
Baklalar
ayıklanıp yıkanır ve limon ve un karıştırılmış suda bekletilir (baklalar
kararmasın diye). Daha sonra soğan yemeklik olarak doğranır ve zeytinyağında
kavrulur. İçerisine tuz ve şeker eklenir ve suda bekletilen baklalar içerisine
ilave edilir ve üzerine ölçülü kaynamış su konulup kısık ateşte 25 30 dakika kadar pişirilir. Baklalar tencerede
soğuyana kadar bekletilir ve soğuyunca servis tabağına alınır ve üzerine ince
kıyılmış dereotu serpiştirilip soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder