16 Nisan 2017 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BAKLA


Malzemeler:
1 kg bakla
2 tane kuru soğan
2 dolu servis kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 su bardağı su
Baklaları ıslatmak için:
1 tane limon suyu
1 yemek kaşığı un
Üzeri için:
Dereotu
Yapılışı: Baklalar ayıklanıp yıkanır ve limon ve un karıştırılmış suda bekletilir (baklalar kararmasın diye). Daha sonra soğan yemeklik olarak doğranır ve zeytinyağında kavrulur. İçerisine tuz ve şeker eklenir ve suda bekletilen baklalar içerisine ilave edilir ve üzerine ölçülü kaynamış su konulup kısık ateşte 25  30 dakika kadar pişirilir. Baklalar tencerede soğuyana kadar bekletilir ve soğuyunca servis tabağına alınır ve üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirilip soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: