27 Nisan 2022 Çarşamba

SÜT HELVASI

 

Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1 paket vanilya
Üzeri için:
Fındık veya ceviz içi

Yapılışı: Tencerenin içerisine tereyağı konulup eritilir. Daha sonra un eklenir ve ocağın altı kısık şekilde 18 veya 20 dakika kavrulur, yalnız unun renginin değişmemesine dikkat edilmelidir yani unun rengi koyulaşmamalıdır. Daha sonra yavaşça süt eklenir ve koyulaşıncaya kadar çevirerek pişirilir. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca şeker eklenir ve muhallebi göz göz olunca ocağın altı kapatılır ve vanilya eklenip karıştırılır. Muhallebi güveç kaplarına pay edilip 180 dereceli fırının ızgara ayarında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkan tatlının üzerleri istenilen şekilde süslenir ve tatlı ılık olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: