8 Nisan 2022 Cuma

DÖKÜM TENCEREDE SOSLU TAVUK

 

Malzemeler:
Marinası için:
6 tane kemikli tavuk kalça
1 silme yemek kaşığı domates salçası
1 silme yemek kaşığı tatlı biber salçası
Tuz, karabiber, zerdeçal
1 tane portakal kabuğu rendesi
Zeytinyağı
Sosu için:
1 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Nişastayı açacak kadar su
 
Yapılışı: Marine malzemesi bir kâsede karıştırılır ve tavukların her tarafın gelecek şekilde tavuklara sürülür, üzeri kapatılarak buzdolabında 1 veya 2 saat bekletilir. Daha sonra dinlenen tavuklar ısıtılmış döküm tencerede önce derili yüzü sonra da diğer yüzü mühürlenir ve tencerenin kapağı kapatılarak çok kısık ateşte 40 dakika pişirilir. Pişen tavuğun suyu bir sütlüğe alınır, içerisine soya sosu, pekmez ve bir kasede su ile açılmış olan nişasta eklenir. Ocakta kıvam alıncaya kadar karıştırılarak kaynatılır. Servis tabağının altına patates püresi yayılır, üzerine pişen tavuk eti, onun üzerine de hazırlanan sostan gezdirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.

PATATES PÜRESİ
Malzemeler:
5 tane patates
1 su bardağı süt
50 gr tereyağı
Tuz, karabiber, muskat rendesi

Yapılışı: Patatesler haşlanıp ezilir, içerisine tereyağı ve azar azar süt eklenip karıştırılır. Tuz, karabiber ve muskat rendesi eklenir ve servis yapışır.
 
 
 
 

 


Hiç yorum yok: