14 Nisan 2022 Perşembe

İNCİR UYUTMASI SADECE 2 MALZEMEYLE NEFİS BİR TATLI

Malzemeler:
1 litre süt
16 adet kuru incir
Üzeri için:
Toz fıstık veya ceviz içi
 

Yapılışı: İncirler bir kase içerisine alınır ve üzerini geçecek kadar sıcak su konulup 20 dakika kadar bekletilir. Daha sonra incirler suyun içerisinden alınıp küçük küpler halinde doğranıp geniş bir kase içerisine alınır. Süt bir tencere içerisine alınır ve serçe parmak batırıldığında 8 saniye sıcaklığa dayanılacak şekilde ısıtılır, yani yoğurt mayalama ısısında ısıtılır. Isıtılan sütten 2 bardak kadar incirlerin üzerine konulup blendırdan geçirilir ve pürüzsüz kıvam alması sağlanır. Daha sonra kalan süt eklenip güzelce karıştırılır ve kaselere pay edilir. Benim bu ölçümden 8 kase çıkıyor, eğer az yapmak isterseniz ölçüyü yarıya indirip 4 kase yapabilirsiniz. Hazırlanan kaselerin üzerleri örtülüp oda ısısında 3 saat bekletilir. Daha sonra bekletilen tatlıların üzerleri açılıp hiç ellemeden 3 saat de buzdolabında bekletilir. Hazır olan tatlıların üzerleri istenilen şekilde süslenip servis yapılır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: