17 Nisan 2022 Pazar

KIBRIS TATLISI

Malzemeler:
4 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti:
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 çay bardağı şeker
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı mısır veya buğday nişastası
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
 
Yapılışı: Şerbeti hazırlamak için su ve şeker bir tencereye alınıp 5 dakika kaynatılır. Ocağın altı kapatılıp vanilya eklenir ve karıştırılıp ve soğumaya bırakılır.
Yumurtalar ve şeker geniş bir kase içerisine alınır ve boza kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpılır. Daha sonra yağ, galeta unu, Hindistan cevizi, vanilya ve kabartma tozu eklenip çırpmaya devam edilir. Mikser içerisinden çıkartılır ve ceviz eklenip spatula ile karıştırılır ve yağlanmış dikdörtgen borcama karışım boşaltılır, üzeri düzeltilir ve 180 dereceli fırında 25 dakika pişirilir. Pişen ve ilk sıcaklığı çıkan tatlıya soğumuş olan şerbet gezdirerek dökülür ve şerbetin çekmesi beklenir.
Muhallebi için krem şanti ve vanilya hariç diğer malzemeler bir tencereye alınıp sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ocağın altı kapatılınca vanilya eklenip ılımaya bırakılır. Daha sonra toz krem şanti eklenip mikserle pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır. Hazırlanan muhallebi şerbetini çeken tatlının üzerine yayılıp düzeltilir ve üzerine Hindistan cevizi serpiştirilir ve streç filim ile kapatılıp buzdolabında en az 4 saat bekletilir. Daha sonra tatlı dilimlenir ve üzeri istenirse toz fıstık ile süslenip servis yapılır. Afiyet olsun
 
 
 
 

 

Hiç yorum yok: