8 Nisan 2020 Çarşamba

SÜTLÜ EKMEK



Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su (ılık)
1 paket instant (kuru) maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un

Yapılışı: Su, süt, maya ve şeker yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra un ve tuz eklenip hamur 3 dakika kadar yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılarak 1 saat ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur unlu tezgah üzerine alınıp yoğrularak içerisindeki hava çıkarılır ve 6 tane bezeye ayrılır. Bezeler tezgah üzerinde elle açılıp sarılarak oval şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bütün bezelere aynı işlem yapılır ve tepsinin üzeri kapatılarak tepsi mayası için 30 dakika oda ısısında bekletilir. Tepsi mayası gelen hamurlar keskin bir bıçak ile ortasından kesik atılır ve önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika pişirilir. Ekmeklerin üzeri çıtır olsun diye fırının alt kısmına ısıya dayanıklı bir kase ile su konulur. Pişen ekmekler soğuyunca dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: