11 Nisan 2020 Cumartesi

ÇATLAK KURABİYE



Malzemeler:
2 tane yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske tuz
2 su bardağı un
Üzeri için:
1 kase pudra şekeri

Yapılışı: Yumurtalar yoğurma kabına kırılır, üzerine toz şeker eklenip tel çırpıcı ile çırpılır. Daha sonra sıvı yağ eklenir az daha çırpılır, kabartma tozu, vanilya, tuz ve kakao eklenip hepsi çırpılır. Tel çırpıcı içerisinden çıkartılır, kontrollü şeklide unu eklenip spatula ile karıştırılır, ununu bir anda eklememek gerekir çünkü yumurta ölçüsüne göre unu çekme oranı değişebiliyor. Ele yapışan bir kıvamda hamur olmalıdır. Daha sonar hazırlanan hamur üzeri kapatılarak 2 saat buzdolabında bekletilir, bu hamur istenirse akşamdan da hazırlanabilir. Hamur dolaptan çıkartılır ve hızlı bir şekilde ceviz büyüklüğünde bezeler kopartılıp avuç içerisinde yuvalanılıp bolca pudra şekerine bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bütün kurabiye hamuruna aynı işlem yapılır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 13 dakika pişirilir ve hemen fırından alınır, pişirme süresini aşmamak gerekir yoksa çok sert olur. Kurabiyeler tepsisinde soğutulup servis tabağına alınır AfiYet olsun.







Hiç yorum yok: