13 Nisan 2020 Pazartesi

BAL KABAKLI VE ACI BADEMLİ KEK



Malzemeler:
120 gr bal kabağı (ince bir dilim)
140 gr un (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
50 gr badem unu
1 tane küçük acı badem kurabiyesi
2 tane yumurta
100 gr toz şeker (1 su bardağından 2 parmak eksik şeker)
50 ml ay çiçek yağı (çeyrek su bardağı)
40 ml süt (çeyrek su bardağı)
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Üzeri için:
Pudra şekeri

Yapılışı: Bal kabağı rendenin iri tarafı ile rendelenip rondoya alınır, sıvı yağ ve süt de üzerine eklenerek rondodan çekilir. Daha sonra acı badem kurabiyesi de bu karışıma eklenip hepsi rondodan çekilip başka bir kâseye alınır. Yıkanıp kurulanan rondoya kabukları soyulmuş olan bademler eklenip çekilerek un haline getirilir, istenirse hazır badem unu da kullanılabilir. Yumurtaların sarıları ve akları ayrılır, aklarına fiske tuz atılarak mikserle beyazlaşıncaya kadar çırpılır. 100 gr şekerin 2 yemek kaşığı da yumurta aklarına eklenip çırpılır. Yumurta sarıları da kalan şeker ilavesi ile beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Daha sonra bal kabaklı karışım da yumurta sarılarının üzerine eklenip çırpılır. Mikser içerisinden çıkarılır.
Hazırlanan badem ununun içerisine normal un ve kabartma tozu eklenerek kuru malzemeler karıştırılır. Bal kabaklı karışımın içerisine çırpılmış olan yumurta akları eklenip spatula ile karıştırılır. Daha sonra karıştırılmış olan kuru malzemeler de eklenip spatula ile karıştırılır. Yağlanmış olan 26 cm büyüklüğündeki kelepçeli kalıba karışım boşaltılır ve 170 dereceli fırında 30 dakika pişirilir. Kek kalıbında soğutulduktan sonra servis tabağına alınır, üzerine pudra şekeri elenir ve dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok: