4 Nisan 2020 Cumartesi

KREMALI TAVUK ÇORBASI



Malzemeler:
1 tane kemikli tavuk göğsü
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
200 ml krema
Tuz
Tane karabiber
1 dilim limon
Üzeri için:
1 tutam maydanoz
Karabiber

Yapılışı: Tavuk göğsü tencereye veya düdüklüye konulur üzerini geçecek kadar su, 1 tatlı kaşığı tuz, 5 tane karabiber ve 1 dilim limon ilavesi ile tavuk etleri yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen tavuk eti ya ince didiklenir veya küçük doğranır.
Çorbanın pişir irileceği tencereye yağ ve un konulur ve unun kokusu gidinceye kadar kavrulur. Daha sonra 4 su bardağı soğuk su eklenir ve çırpıcı ile çırpılır ve pürüzsüz oluncaya kadar çırpma işlemine devam edilir. Daha sonra 1 litre tavuğun pişirildiği su eklenir ve karıştırılarak kaynaması beklenir. Kaynamaya başlayınca doğranmış tavuk etleri eklenir ve krema eklenip kaynayıncaya kadar karıştırılır. Bu arada tuzu kontrol edilir ve damak zevkine göre tuz eklenir ve 1-2 taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır. Servis tabağına alınana çorbanın üzerine 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ve karabiber serpiştirilip servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: