30 Mayıs 2019 Perşembe

YOĞURTLU BUĞDAYLI ÇORBA

Malzemeler:
300 -400 gr yoğurt
1 su bardağı aşurelik buğday (yarma)
1 su bardağı haşlanmış nohut
2  yemek kaşığı un
1 Tane yumurta sarısı

Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane

Yapılışı: Aşurelik buğday akşamdan ıslatılır ve sabah üzerini aşacak kadar su konulup kısık ateşte 30-40 dakika kadar yani yumuşayana kadar pişirilir.
Yoğurt, yumurta sarısı ve un çırpılır ve içerine su eklenerek biraz açılır. (istenirse tavuk suyu eklenebilir) Daha sonra pişmekte olan buğdaya haşlanmış nohut eklenir suyu az ise su ilave edilir. Hazırlanan yoğurtlu karışımın içerisine pişen buğdayın suyundan azar azar eklenip yoğurdun ısısı ayarlanır ki yoğurt çorbanın içerisinde kesilmesin, ve gene yoğurtlu karışım karıştırarak yavaş bir şekilde çorbaya ilave edilip kaynayana kadar karıştırılır.  En son tuzu eklenip unun kokusu gitsin diye 5 dakika kısık ateşte pişirilir. Tereyağı kızdırılır ve içerisine  pul biber  ve nane eklenip biraz ocakta çevrilir ve çorbanın üzerine dökülür. Sıcak olarak seviş yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: