22 Mayıs 2019 Çarşamba

ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ


Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı un
50 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
1 paket vanilya

Üzeri sosu için:
1 kg çilek
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı: Yağ ve un bir tencereye alınır ve unun kokusu gidinceye kadar kısık ateşte 5 dakika kavrulur. Daha sonra hızlı karıştırarak süt ve şeker eklenip karıştırmaya devam edilir. Damla sakızı eklenip göz göz oluncaya kadar pişirilir. En son vanilya eklenip ocaktan alınır. Biraz ılıyınca mixerle 2-3 dakika kadar çırpılıp kaselere çok dolu olmayacak şekilde pay edilir ve kaselerin tek taraflarının altına bir örtü konulup kâselerin verev durması sağlanır ve bu şekilde soğutulur.
Çilek peltesi için çilekler rondodan geçirilip bir sütlüğe alınır. İçerisine nişasta ve şeker eklenip koyulaşıncaya kadar ocakta pişirilir.
Daha sonra kâselerin boş kalan bölümüne hazırlanmış olan çilek peltesinden konulup kâseler düz bir zemin üzerine de soğutulup buzdolabında bekletilir. Servis yapılacağı zaman üzeri nane yaprağı ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun



Hiç yorum yok: