10 Mayıs 2019 Cuma

SEMİZOTU YEMEĞİ


Malzemeler:
1 bağ semizotu
1 tane kuru soğan
150 gr kıyma
2 tane domates
2 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı pirinç

Yapılışı: Zeytinyağı tencereye alınır içerisine yemeklik olarak doğranmış olan soğan eklenip güzelce kavrulur. Daha sonra kıyma eklenir ve kıymanın saldığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Baharatlar ve güzelce yıkanıp doğranmış olan semizotları eklenir, üzerine yıkanmış olan pirinç onun üzerine de rendelenmiş olan domates eklenir ve tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirilir. Arada suyu kontrol edilip suyu az ise su eklenebilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: