9 Mayıs 2019 Perşembe

SU BÖREĞİ TADINDA MAKARNALI BÖREK



Malzemeler:
3 tane yufka
Yarım paket kelebek makarna
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 tane yumurta
İçi içn:
500 gr beyaz peyniri
Yarım demet maydanoz

Yapılışı: Makarnalar haşlanır ve üzerine soğuk su gezdirilir. Daha sonra içerisine ufalanmış peynir ve ince kıyılmış maydanoz eklenip hepsi karıştırılır.
Yumurtalar geniş bir kâseye kırılıp çırpılır. Daha sonra içerinse, süt ve yağ eklenip hepsi çırpılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yufkanın 1’i kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirilir ve üzerine hazırlanan sostan yayılır ve makarnalı için yarısı her tarafına eşit şekilde serpiştirilir ve üzerine 2. yufka büzüştürülerek yerleştirilip tekrardan sostan yayılıp kalan makarnalı harcın hepsi yayılır. Daha sonra kenarlarından sarkan yufkalar harcın üzerine kapatılır ve üzerine sostan gezdirilir. Son yufka da üzerine büzüştürülerek yerleştirilir ve kenarları tepsinin altına yerleştirilir. Daha sonra börek dilimlenir ve kalan sos her tarafına gelecek şekilde yayılır. 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Biraz ılıyınca servis yapılır. Afiyet olsun


Hiç yorum yok: