21 Ocak 2019 Pazartesi

MISIR UNLU PIRASALI BÖREK



Malzemeler:
6 adet pırasa
3 tane yumurta
2 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı sıvı yağ
200 gr lor peyniri
3,5 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber

Üzeri için:
Pul biber, çöreotu

Yapılışı: Pırasalar ince şekilde kıyılır ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile pırasalar yumuşayana kadar kavrulup soğumaya bırakılır.
Kuru malzemelerin hepsi bir kâsede karıştırılıp kenara alınır. Geniş bir kâseye yumurtalar kırılır ve köpürene kadar çırpılır. İçerisine yoğurt ve sıvı yağ eklenip biraz daha çırpılır. Daha sonra kavrulup soğumuş olan pırasalar, peynir ve damak zevkine göre, tuz ve karabiber eklenip hepsi birlikte karıştırılır. En son kuru malzemeler eklenir ve hepsi güzelce karıştırılır. Yağlı kâğıt serilmiş dikdörtgen borcama veya tepsiye karışım boşaltılıp üzeri düzeltilir. Üzerine  pul biber ve çörek otu serpiştirilir. 170˚ fırında 45 dakika pişirilir. Pişip pişmediği kürdan ile kontrol edilir. Soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: