7 Ocak 2019 Pazartesi

EV YAPIMI TAVUK SUYU


Malzemeler:
1 kg tavuk kemiği
1 tane kuru soğan
Yarım kereviz
1 tane havuç
Yarım kabuğu ile limon
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Kemikli tavuk parçaları yıkanır ve tencereye alınır. İçerisine kuru soğan, kereviz ve havuç bütün olarak konulur. 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve üzerini geçecek kadar su konulup kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve 3-4 saat kadar kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan tavuk suyu tel süzgeçten geçirilir ve istenirse buzluk kaplarına istenirse de küçük kâselere pay edilir. Daha sonra bir tepsiye konulup derin dondurucuya konulur ve donunca da kâselerden veya buzluktan çıkarılıp buzdolabı poşetine konulur. Çorbalar da veya pilavlar da kullanılmak üzere derin dondurucuda muhafaza edilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: