Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
1,5 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket kabartma tozu
4,5 su
bardağı un
Hamuru açmak
için:
Un ve nişasta
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Susam, çöreotu
İçi için:
5 tane patates
2 tane kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber
İç malzemesini hazırlamak için: Patatesler haşlanır ve ezilir. Soğanlar küçük küçük doğranır ve zeytin yağında kavrulur. Daha sonra patatesler ve baharatlar
eklenir, biraz karıştırılır ve ocaktan alınarak soğutulur.
Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınıp yoğrulur, 21 tane bezeye ayrılır ve üzeri kapatılarak 10 dakika oda ısısında dinlendirilir. Bezelerin her biri, nişastalı un ile, servis tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan 3 beze aralarına bolca nişastalı un serpilerek, üst üste
konulur, daha sonra 3'ü birden tek parça halinde ince bir şekilde açılır. Bolca sıvı yağ ile yağlanır ve ikiye
katlanır. Uzun kısmına iç malzemesi konularak rulo şeklinde sarılır ve tepsiye
yuvarlak bir şekilde yerleştirilir. Diğer bezelerde aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çöreotu ve susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder