Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı 115 ml çay bardağı
Malzemeler:
22 adet kurabiye için
150 gr
tereyağı (yumuşak)
1 tane yumurta
1 çay
bardağı zeytinyağı
1 su
bardağı pudra şekeri
1 su
bardağı buğday nişastası
3,5 su
bardağı un (yaklaşık)
2 yemek
kaşığı kakao
1
portakal kabuğu rendesi
1,5 çay
kaşığı kabartma tozu
1 paket
vanilya
1 çay
bardağı damla çikolatası
Yapılışı: Yağı ve 2 su bardağı
un yoğurma kabına alınıp iyice yoğrulur. Daha sonra içerisine zeytinyağı,
yumurta, portakal kabuğu, pudra şekeri ve nişasta eklenerek yoğurmaya devam
edilir. Karışıma kalan un, vanilya, kabartma tozu ve kakao eklenip kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur yapılır. Son olarak içerisine damla çikolatası
eklenir. Dondurma kaşığı ile toplar yapılıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye
dizilir. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına atılır ve fırının ayarı 170 dereceye
düşürülür. Kurabiyeler kabarınca fırının ısısını 140 dereceye düşürüp 20 dakika
kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder