8 Temmuz 2015 Çarşamba

DONDURMA TOPU KURABİYESİ


Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı 115 ml çay bardağı  
22 adet kurabiye için
Malzemeler:
150 gr tereyağı (yumuşak)
1 tane yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
3,5 su bardağı un (yaklaşık)
2 yemek kaşığı kakao
1 portakal kabuğu rendesi
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı damla çikolatası

Yapılışı: Yağı ve 2 su bardağı un yoğurma kabına alınıp iyice yoğrulur. Daha sonra içerisine zeytinyağı, yumurta, portakal kabuğu, pudra şekeri ve nişasta eklenerek yoğurmaya devam edilir. Karışıma kalan un, vanilya, kabartma tozu ve kakao eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Son olarak içerisine damla çikolatası eklenir. Dondurma kaşığı ile toplar yapılıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına atılır ve fırının ayarı 170 dereceye düşürülür. Kurabiyeler kabarınca fırının ısısını 140 dereceye düşürüp 20 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.     







Hiç yorum yok: