Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı, 115 ml çay bardağı
Malzemeler:
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru(instant)
maya
1 çay bardağı sıvı
yağ
1 tane yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un(az
gelirse eklenebilir)
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Aralarına
sürmek için:
100 gr
tereyağı (yumuşak)
Yapılışı: Süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp karıştırılarak ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra
diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır. 6 tane bezeye ayrılır.
Yağlanmış büyük boy kelepçeli kalıp veya küçük yuvarlak bir borcam yağlanır.
Bezeler kalıp büyüklüğünde açılır ve her bir katı yağlanarak kalıba üst üste dizilir,
istenirse aralarına beyaz peynir serpiştirilebilir. En üst katı yağlanmaz.
Hazırlanan hamurlar önce 8’e kesilir daha sonra aralarındaki boşluğun orta
kısmına kesik atılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve ılık bir ortamda 35 - 40
dakika mayalandırılır. Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder