23 Şubat 2022 Çarşamba

MERCİMEKLİ KARNABAHAR SALATASI


Malzemeler:
1 tane karnabahar
2 tane havuç
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, zerdeçal, toz kırmızı biber, pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Mercimekli karışım için:
1 su bardağından 2 parmak eksik yeşil mercimek
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tane közlenmiş kapya biber
Üzeri için:
1 dolu kâse yoğurt
2 diş sarımsak
 
Yapılışı: Karnabahar çiçeklerine ayrılıp geniş bir kase içerisine alınır, havuçlar küp şeklinde doğranıp karnabaharların üzerine alınır zeytinyağı, küçük doğranmış sarımsaklar ve baharatlarla harmanlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılır. 200 dereceli fırından pişirilir.
Mercimekli karışım için mercimekler çok eritmeden haşlanır. Yemeklik doğranmış olan kuru soğan bir tavada az zeytinyağı ilavesi ile kavrulur. Salça ve rondoda çekilmiş olan közlenmiş kapya biber eklenir, baharatları eklenip az çevrilir. Haşlanan mercimek eklenir, azda mercimeğin haşlama suyundan eklenip bir iki taşım kaynatılıp ocaktan alınır.

Dikdörtgen borcama pişen karnabaharlar alınıp yayılır, üzerine ince kıyılmış olan maydanoz serpiştirilir, üzerine mercimekli karışım yayılır, onun üzerine de sarımsaklı yoğurt yayılır. Üzerine istenirse biberli yağ gezdirilir veya sade zeytinyağı gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: