19 Şubat 2022 Cumartesi

KAVRULMUŞ SUSAMLI FINDIK UNLU KURABİYE


Bardak ölçüsü: 200 gr su bardağı, 115 gr çay bardağı
Malzemeler:
250 gr tereyağı (yumuşak)
1 çay bardağı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı fındık unu
3 su bardağı un
1 veya su bardağı kavrulmamış susam
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 su bardağı pudra şekeri
 
Yapılışı: Susam yağsız tavada rengi dönene kadar kavrulur ve soğutulur. Yağ ve şeker yoğurma kabına alınıp yoğrulur daha sonra soğumuş olan susam ve diğer bütün malzemeler eklenir ve ele yapışmayan bir hamur yapılır. Hazırlanan hamur merdane ile yarım cm kalınlığında dikkatli bir şekilde açılır ve su bardağı ağzı ile yarım ay şeklinde kesilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bütün hamur malzemesi ayını şeklide hazırlanır. 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Pişen ve tepsisinde soğuyan kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri elenerek servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
 
 

 

Hiç yorum yok: