16 Şubat 2022 Çarşamba

GRİSSİNİ

 

Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı çörekotu
2,5 veya 3 su bardağı un
Üzeri için:
Yumurta akı
Susam
Mavi haşhaş
 
Yapılışı: Su, maya ve şeker yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Daha sonra baharatlar, salça, un ve tuz eklenip ele yapışmayan bir hamur yapılır. Yapılan hamur mayalandırılmadan tezgah üzerine alınıp toparlanır ve küçük bezlere ayrılır. Her bir beze tezgah, üzerinde inceltilip çubuklar haline getirilir ve üzerleri örtü ile kapatılıp 20 dakika kadar bekletilir.  Daha sonra üzerlerine yumurta akı sürülüp tepsinin birine susam diğerine de mavi haşhaş serpiştirilir ve 160 dereceli fırında 40 dakika pişirilir. Grissiniler tepsisinde soğutulup servis yapılır. Afiyet olsun.
 
 
 

 

Hiç yorum yok: