18 Mayıs 2020 Pazartesi

CEVİZLİ TEL KADAYIF


Malzemeler:
750 gr tel kadayıf
300 gr tereyağı
2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı: Şerbeti hazırlamak için şeker ve su tencereye alınır ve kaynayınca ocağın altı kısılarak 5 dakika kaymaya bırakılır. Ocağın altı kapatılmadan önce limon suyu eklenip bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Kadayıflar mutfak makası ile kesilerek iyice ufalanır. Geniş bir tepsi içerisinde kadayıfların üzerine eritilmiş olan tereyağı gezdirilerek dökülür. Kadayıfların her tarafına gelmesi için kadayıflar harmanlanır. Tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine kadayıfların yarısı bastırılarak yerleştirilir. Orta kısmına iri kıyılmış olan ceviz içi serpiştirilir. Kalan kadayıflar cevizin üzerine yerleştirilir ve kadayıflara çok sıkı bir şekilde bastırılır. Basma işlemi aynı boy tepsi ile üzerine oturtularak yapılabilir. Daha sonra kadayıflar 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan kadayıfın üzerine soğumuş olan şerbet gezdirilerek dökülür. Tatlı şerbetini çekince dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: