19 Mart 2020 Perşembe

ÇİKOLATALI KURABİYE



Baradak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
125 gr tereyağı (oda ısısında yumuşak)
100 gr esmer şeker (yarım su bardağı)
100 gr beyaz şeker (yarım su bardağı)
1 tane yumurta
185 gr un (1,5 su bardağı)
7,5 gr mısır nişastası (1 yemek kaşığı)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tuz
210 gr çikolata parçacığı
100 gr iri ezilmiş fındık ( 1 su bardağı)

Yapılışı: Tereyağı ve şekerler yoğurma kabın alınıp mikserle veya tel çırpıcı ile çırpılır. İçerisine yumurta eklenip biraz daha çırpılır. Tel süzgece un, kabartma tozu, vanilya, nişasta ve tuz konulup elenerek karışıma eklenir ve spatula ile karıştırılır. Daha sonra çikolatalar ve fındık içi de eklenip hamur yoğrulur. Yapılan hamur cevizden az büyük bezelere ayrılıp avuç içerisinde yuvarlanıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir ve tepsi 2 saat buzdolabında bekletilir. Buzdolabında bekletilen kurabiyeler 2 tepsiye paylaştırılır çünkü pişince yayılacağından seyrek tepsiye dizilmesi gereklidir. Daha sonra kurabiyeler önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 15 dakika pişirilir. Fırından çıkınca tepside soğumaya bırakılır. Tepside soğuyan kurabiyeler servis tabağına alınıp servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: