7 Mart 2020 Cumartesi

AKŞAM HAZIRLA SABAH FIRINLA POĞAÇASI



Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı, 115 ml çay bardağı
Malzemeler:
250 gr margarin
1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
İçi için:
125 gr beyaz peynir
1 tane yumurta akı (istenirse)
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı

Yapılışı: Bu poğaçayı akşamdan yapıp sabah pişirince çok güzel oluyor hem de kahvaltıya hemen hazır oluyor. Margarin, sıvı yağ, yoğurt ve tuz yoğurma kabına alınıp biraz yoğrulur. Daha sonra içerisine ölçülü un, kabartma tozu eklenip ele yapışmayan bir hamur yapılır. Yapılan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınıp elle açılır ve ortasına peynirli karışımdan konulup kapatılır ve avuç içerisinde yuvarlanır. Bütün bezeler aynı şeklide yapılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Daha sonra tepsinin üzeri hava almayacak şeklide streç filim ile kapatılıp sabaha kadar buzdolabında bekletilir. Sabah streç filim çıkartılır ve üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpiştirilir ve 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilip servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: