16 Mart 2020 Pazartesi

ÇİKOLATALI BROWNİ



Malzemeler: 3 tane yumurta 1 su bardağı şeker 150 gr tereyağı 200 gr bitter çikolata (istenirse 50 gramı sütlü çikolata kullanılabilir) 80 gr (1 su bardağından 1 parmak eksik) un 1 paket vanilya 1 tutam tuz 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi Yapılışı: Tereyağı küçük bir tencereye alınır ve eritilir, daha sonra içerisine doğranmış çikolatalar eklenip ocağın altı kapatılır ve tereyağının sıcağı ile çikolatalar eritilip soğumaya bırakılır. Yumurtalar ve şeker geniş bir kaseye alınıp mikserle köpürene kadar çırpılır. Daha sonra içerisine çikolatalı karışım eklenip biraz daha çırpılır ve mikser içerisinden çıkartılır. Karışıma un, tuz ve vanilya eklenip spatula ile karıştırılır. En son ceviz içi eklenip karıştırılır. Yağlı kâğıt serilmiş kare kek kalıbına karışım boşaltılır ve önceden ısıtılmış 165 dereceli fırında 40 dakika pişirilir. Browni kalıpta soğutulup servis tabağına alınır ve dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: