10 Şubat 2020 Pazartesi

PAMUK KEK


Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı 
Malzemeler:
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı mısır veya buğday nişasta
1 paket kabartma yozu
1 paket vanilya

Yapılışı: Yumurtalar ve şeker geniş bir kase içerisine alınıp mikserle boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve hepsi birlikte çırpılır. Margarinle yağlanmış kek kalıbına karışım boşaltılır. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 45 dakika pişirilir. Kek soğuyunca kalıptan çıkarılıp dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: