4 Aralık 2019 Çarşamba

SEBZELİ BASMATİ PİLAVI



Malzemeler:
2 su bardağı basmati pirinci
3 su bardağı kaynamış su
1 çay bardağı konserve bezelye
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: Yağlar pilavın pişirileceği tencereye alınır içerisine portakal kabuğu rendesi eklenip biraz çevrilir. Yıkanmış olan pirinçler de eklenip biraz kavrulur. İçerisine zerdeçal ve karabiber eklenip biraz daha çevrilir. Ölçülü kaynamış su ve tuz eklenir, bezelyeler üzerine serpiştirilir ve tencerenin kapağı kapatılarak önce harlı ateşte 2 dakika sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Suyunu çektiği zaman ince kıyılmış olan dereotu eklenip karıştırılır ve tencerenin kapağı tekrardan kapatılarak 20 dakika demlendirilir. Daha sonra servis tabağın alınarak servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: