21 Aralık 2019 Cumartesi

KIŞ TÜRLÜSÜ



Malzemeler:
Yarım kg dana kuşbaşı et
1 tane kuru soğan
1 dal pırasa
1 kase ince kıyılmış lahana
3 diş sarımsak
2 tane közlenmiş kırmızıbiber
1 tane havuç
1 tane kereviz
1 tane patates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı: Bir tencerenin içerisine yemeklik doğranmış soğan ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve güzelce kavrulur. Kavrulan soğanların içerisine, dana eti azar azar eklenerek kavurmaya devam edilir. Sarımsaklar doğranarak ilave edilir. Kırmızıbiberler közlenir ve kabukları kolay soyulsun diye poşetin içerisine konulur ve kabukları soyulup rondodan geçirilir ve kavrulan etlerin içerisine ilave edilir. Tuz ve karabiber eklenir. Salçalar eklenir ve kavurma işlemine devam edilir. En son tereyağı eklenip az çevrilir ve etlerin üzerini aşacak kadar kaynamış su ilave edilip ince kıyılmış lahana ve pırasa da eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak eteler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Havuç, kereviz ve patates küp şeklinde doğranıp bir kap içerinde tuz, karabiber ve az zeytinyağı ile harmanlanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır ve 180 dereceli fırında sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Pişen et fırın kabına boşaltılır üzerine fırında pişen sebzeler yayılır ve en üstüne de kaşar peyniri rendesi konulup 180 dereceli fırında kaşara peynirler kızarıncaya kadar pişirilir. Pişen yemek servis tabağın alınarak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: