8 Aralık 2019 Pazar

FIRIN SÜTLAÇ



Malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı süt (nişasta ve pirinç ununu açmak için)
1 paket vanilya

Yapılışı: Pirinçler 1 kere yıkanır ve 2 su bardağı su ile pirinçler açılana kadar pişirilir. Pirinçlerin üzerine süt ilave edilip kısık ateşte pirinçler tamamen yumuşayana kadar kaynamaya bırakılır. Daha sonra nişasta ve pirinç unu 1 su bardağı süt ile açılır ve kaynamakta olan sütlaca eklenir. Bu aşamada şeker ve vanilya eklenip kıvam alana kadar pişirilir ve fırına dayanıklı kâselere veya güveç kaplarına paylaştırılıp fırın tepsisine dizilir. Fırın tepsisindeki kâselerin yarısına gelecek kadar su konulur ve 180 dereceli üstten ısıtılmış fırında sütlaçların üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Biraz ılıyınca buzdolabında soğutulur ve servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: