11 Kasım 2019 Pazartesi

TAVUKLU MARUL SALATASI



Malzemeler:
1 küçük paket tavuk kalça
1 kavanoz garnitür
4 tane közlenmiş kırmızıbiber
7-8 tane kornişon turşu
1 kavanoz mısır konservesi
Yarım demet kıvırcık
1 çay bardağı ceviz içi
1 su bardağı mayonez
3 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane

Yapılışı: Geniş bir kasenin içerisine garnitür, mısır konservesi,  küçük doğranmış olan biberler ve turşu eklenir. Haşlanıp küçük doğranmış olan tavuk etleri, ince doğranmış olan marul da eklenip hepsi birlikte harmanlanır. Başka bir kâsede yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuz karıştırılır. Daha sonra yoğurtlu karışım salatanın üzerine boşaltılıp hepsi birlikte güzelce karıştırılır ve servis tabağına alınır. Bir cezvede tereyağı kızdırılır içerisine nane ve pul biber eklenip salatanın üzerine gezdirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.










Hiç yorum yok: