23 Kasım 2019 Cumartesi

KEREVİZ PÜRESİ ÜZERİNDE FIRINDA SOSLU TAVUK



KEREVİZ PÜRESİ İÇİN
Malzemeler:
2 tane kereviz
1 tane patates
1 tane kuru soğan
1 tane portakal suyu
Tuz, karabiber, muskat rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağı tencereye alınıp hafif kavrulur. İçerisine küp doğranmış kerevizler ve patates eklenir. Portakal suyu, tuz ve sebzelerin hizasında olacak kadar su eklenip tencerenin kapağı kapatılarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen sebzeler blendırdan geçirilir, en son içerisine tereyağı, karabiber ve muskat rendesi eklenip ocaktan alınır.
SOSLU TAVUK İÇİN
Malzemeler:
Marinesi için:
8 tane kemikli tavuk kalça
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
Tuz, karabiber, zerdeçal
1 tane portakal kabuğu rendesi
Zeytinyağı
Sosu için:
2 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Nişastayı açacak kadar su
Yapılışı: Marine malzemesi bir kâsede karıştırılır ve tavukların her tarafın gelecek şekilde tavuklara sürülür, 1tane portakal kabuğu rendelenir ve hepsi bitikte karıştırılıp üzeri kapatılarak buzdolabında 20 dakika bekletilir. Daha sonra dinlenen tavuklar kızdırılmış tavada önce derili yüzü sonra da diğer yüzü mühürlenir ve fırın tepsisine veya borcama dizilir, kenarlarına kereviz sapı konulur. Üzeri ıslatılmış fırın kâğıdı ile kapatılıp 180 dereceli fırında 30 dakika pişirilir. Pişen tavuğun suyu tavukların mühürlendiği tavaya alınır, içerisine soya sosu, pekmez ve bir kasede su ile açılmış olan nişasta eklenir. Ocakta kıvam alıncaya kadar karıştırılarak kaynatılır. Servis tabağının altına kereviz püresi yayılır, üzerine pişen tavuk eti, onun üzerine de hazırlanan sostan gezdirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: