4 Kasım 2019 Pazartesi

TARÇINLI RULOLAR (CİNNAMON ROLLS)



Bardak Ölçüsü: 240 ml Su bardağı
Malzemeler:
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
¼ (çeyrek) su bardağı şeker
1/3 (su bardağının üçte biri) su bardağı tereyağı (yumuşak)
1 paket instant kuru maya
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
3,5 – 4 su bardağı un
Arası için:
Yarım su bardağı tereyağı (yumuşak)
3 – 4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
¾ (su bardağının dörtte üçü) su bardağı dövülmüş ceviz içi
Üzeri için (Glazür):
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
3 – 4 yemek kaşığı kaynar su

Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğurma kabın alınıp yoğrulur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Yapılan hamurun üzeri kapatılarak oda ısısında mayalanmaya bırakılır. Daha sonra mayalanan hamur yarım cm kalınlığında olacak şekilde merdane ile dikdörtgen açılır. Üzerine yumuşak tereyağı sürülüp her tarafına gelecek şekilde toz şeker ve tarçın serpiştirilir, en son dövülmüş ceviz serpiştirilir. Geniş tarafından rulo şeklinde sarılır ve ikişer parmak aralıklarla kesilir. Dikdörtgen borcam veya tepsi margarin ile yağlanır üzerine toz şeker serpiştirilip hazırlanan hamurlar üzerine aralıklı şekilde dizilir ve yarım saat oda ısısında mayalandırılır. Daha sonra önce 100 dereceli fırında 10 dakika daha sonra fırının ısısını 170 dereceye yükseltip ruloların üzeri kızarıncaya kadar pişirilip fırından çıkarılır. Üzerinin glazürünü hazırlamak içi tereyağı bir cezveye alınıp eritilir içerisine pudra şekeri ve vanilya eklenip karıştırılır. Akışkan bir kıvamda olmalıdır, eğer çok koyu ise akışkan kıvamda oluncaya kadar kaynamış su eklenir. Fırından çıkan ruloların üzerine glazür gezdirilerek dökülür ve tamamen soğuyunca servis yapılır. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok: