10 Eylül 2018 Pazartesi

NUTELLALI KEK

Malzemeler:
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
3,5 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı nutella
1 paket vanilya
1,5 paket kabarta tozu

Yapılışı: Kuru malzemeler eleğe alınıp elenir. Yumurta sarıları ve akları ayrılır, şekerin yarısı yumurta aklarına yarısı sarılarına eklenir Yumurta aklarının içerisine 1 fiske de tuz atılır ve mixerle beyazlaşıncaya kadar çırpılıp kenara alınır. Yumurta sarıları da rengi dönene kadar çırpılır içerisine süt ve sıvı yağ eklenip biraz daha çırpılır, sarılı karşıma elenmiş olan unlu karışım da eklenir ve çırpmaya devam edilir, en son nutella eklenir ve biraz daha çırpılır, biraz koyu bir kıvamda olacaktır. Daha sonra mikser bırakılır ve spatula ile yumurta beyazları azar azar sarılı karışama yedirilir. Katı yağ le yağlanış olan kek kalıbına karışım boşaltılır ve 170˚ fırında 45 dakika pişirilir. Kek kalıpta biraz soğuyunca kalıptan çıkarılır, istenirse üzerine benmari usulü eritilmiş nutella gezdirilebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: