1 Ağustos 2017 Salı

TAVUKLU BAMYA

Malzemeler:
500 gr bamya
150 gr tavukgöğsü (1 tane tavuk bonfile)
1 tane kuru soğan
1 tane olgun domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 tane limon suyu
1 dolu yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Soğan yemeklik küçük doğranır ve zeytinyağı ile kavrulur, içerisine küçük doğranmış tavuk eti ilave edilir ve suyunu çekinceye kadar kavrulur. Ayıklanmış olan bamya bol limonlu su ile yıkanır ve tencere eklenir üzerine 1 limon suyu sıkılır, kabukları soyulup küçük doğranmış domates, 1 tatlı kaşığı salça ve tuz eklenir. Üzerini aşacak kadar kaynamış su eklenip tencerenin kapağı kapatılarak 25-30 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: