Malzemeler:
500 gr bamya
150 gr tavukgöğsü
(1 tane tavuk bonfile)
1 tane kuru
soğan
1 tane olgun
domates
1 tatlı kaşığı
domates salçası
1 silme tatlı
kaşığı tuz
1 tane limon
suyu
1 dolu yemek
kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Soğan yemeklik
küçük doğranır ve zeytinyağı ile kavrulur, içerisine küçük doğranmış tavuk eti
ilave edilir ve suyunu çekinceye kadar kavrulur. Ayıklanmış olan bamya bol
limonlu su ile yıkanır ve tencere eklenir üzerine 1 limon suyu sıkılır, kabukları
soyulup küçük doğranmış domates, 1 tatlı kaşığı salça ve tuz eklenir. Üzerini aşacak
kadar kaynamış su eklenip tencerenin kapağı kapatılarak 25-30 dakika kadar
pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder