10 Ağustos 2017 Perşembe

SUSAMLI SANDVİÇ


Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 şişe maden suyu (200 ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya (10 gr)
2 yemek kaşığı şeker
1 tane yumurta akı (sarısı üzeri için)
1 tatlı kaşığı tuz
6-6,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
1 yumurta sarısı
1 paket susam
Yapılışı: ılıtılmış süte maya ve şeker eklenip karıştırılır ve ılık bir ortamda 20 dakika kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınır ve avuç içerisinde yuvarlanarak pekmezli karışıma batırılıp susama bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180⁰ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: