Malzemeler:
1 şişe maden suyu
(200 ml)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya (10
gr)
2 yemek kaşığı şeker
1 tane yumurta akı
(sarısı üzeri için)
1 tatlı kaşığı tuz
6-6,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
1 yumurta sarısı
1 paket susam
Yapılışı: ılıtılmış süte maya ve şeker eklenip karıştırılır ve
ılık bir ortamda 20 dakika kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler
eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda 1 saat
kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınır
ve avuç içerisinde yuvarlanarak pekmezli karışıma batırılıp susama bulanır ve
yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180⁰ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder