Malzemeler:
Yarım bardağı su
Yarım bardağı su
Yarım bardağı süt
Yarım bardağı sıvı
yağ
1 tane yumurta
akı(sarıları üzeri için)
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 - 3,5 su bardağı un
İçi için:
200 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
Araları için:
125 gr tereyağı
eritilmiş
Üzeri için:
Çörek otu veya susam
Yapılışı: Ilıtılmış süte şeker ve maya eklenip karıştırılır ve ılık bir ortamda maya kabarana kadar beklenir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Yapılan hamur ılık bir ortamda yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur limon büyülüğünde bezelere ayrılır. (ben 10 tane bezeye ayırdım) Daha sonra bezeler servis tabağı büyüklüğünde açılıp üzeri eritilmiş tereyağı ile yağlanır ve karşılıklı iki kenarları kapatılır ve ortasına peynirli iç konulup diğer 2 kenar kapatılıp kare şekli elde edilir. Yağlı
kâğıt serilmiş
tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpiştirilir ve 180⁰’de
üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder