13 Kasım 2024 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

 


Malzemeler:
1 kg dolma biber 
5 tane kuru soğan 
2 su bardağı pirinç 
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane 
1 tatlı kaşığı pulbiber 
1çay kaşığı karabiber 
1 tatlı kaşığı yenibahar 
1 tatlı kaşığı tuz 
2 tane küp şeker 
2 tane domates

Yapılışı: Dolma biberler güzelce yıkanıp çekirdekli kısımları çıkartılıp hazırlanır. Kuru soğanlar yemeklik olarak doğranır ve 1 su bardağı zeytinyagı ilavesi ile güzelce kavrulur. Daha sonra üzerine baharatlar eklenir biraz çevrilir, yıkanıp süzülmüş olan pirinçlerde eklenir ve biraz kavrulur. 1,5 su bardağı su ilave edilir ve pirinçler birazcık pişirilir. Dinlenen iç malzemesi biberlerin içerisine çok sıkıştırmadan doldurulur ağız kısmı domates ile kapatılıp tencereye yerleştirilir. Üzerine iki su bardağı su ilave edilir ve önce harlı ateşte kaynatılır daha sonra ocağın altı kısılarak 35 veya 40 dakika kadar pişirilir. Pişen dolmalar tenceresinde soğutulur, daha sonra servis tabağına dizilir. Üzeri limon ile süsledikten sonra servise hazır hale gelir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: