13 Kasım 2024 Çarşamba

BADEM UNLU KURABİYE


Malzemeler:
250 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta (birinin akı üzeri için)
1 çay bardağı badem unu
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tane portakal kabuğu rendesi
 
Yapılışı: Tereyağı, şeker ve yumurtalar yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenip ele yapışmayan bir hamur yapılır. Yapılan hamur tezgah üzerinde merdane ile yarım cm kalınlığında açılır ve istenilen kalıp ile kesilir ve önce yumurta akına sonra da fındığa bulanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişip soğuyan kurabiyeler servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok: