16 Ocak 2022 Pazar

CHURROS (ispanyolların sokak lezzeti)

 


Malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
50 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 fiske tuz
2 tane yumurta
Çikolatalı sos için:
Dr oetker çikolata sos
2,5 su bardağı süt
Tatlıyı bulamak için:
Yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
 
Yapılışı: Tatlının hamuru için bir sütlüğe veya küçük bir tencereye su, tereyağı, şeker ve tuz alınıp ocakta tereyağı eriyip suda kaynayıncaya kadar tutulur. Daha sonra içerisine un eklenir ve sürekli hızlı bir şekilde karıştırarak 2 dakika kadar pişirilir. Pişen hamur başka bir kase içerisine alınır ve arada bir karıştırarak ılımaya bırakılır. Ilıyan hamura yumurtanın biri eklenir ve yumurta hamura güzelce karışıncaya kadar mikserle çırpılır. Daha sonra diğer yumurta eklenip tekrardan mikserle güzelce çırpılır. Hazırlanan hamur ucuna yıldız uç takılmış olan sıkma poşetine konulur. Ayçiçek yağı tavaya konulup az ısıtılır ve içerisine hazırlanan hamur uzun bir şekilde sıkılır ve orta harlı ısıda hamur sürekli karıştırarak kızartılır ve havlu kağıt üzerine alınır. Tatlıyı bulama malzemesi geniş bir kap içerisinde karıştırılır ve kızaran hamur sıcakken şekerli karışıma bulanıp servis tabağına alınır.
Çikolata sosu için olan malzemeler bir sütlükte sürekli karıştırarak pişirilir ve kabuk bağlamaması için arada bir karıştırılıp soğutulur, daha sonra sos kasesine boşaltılır ve tatlının yanında servis yapılır. Afiyet olsun.
 

 

Hiç yorum yok: